50-TALSCAFÉET MITT I CENTRALA HÄLSINGBORG

RING OCH BESTÄLL!
042-28 14 40

MER ÄN 40 OLIKA SORTERS HEMBAKTA KAKOR!

ÅRETS CAFÉ 2019 I HÄLSINGBORG!!


Kakor

På Ebbas Fik gillar vi verkligen kakor! Vi har tre kakdiskar som oftast är fyllda till brädden. Runt 40 olika sorters kakor brukar det finnas att välja mellan.

Allt bakas från grunden – ska vi baka morotskakor börjar vi med att riva morötter, halloncheesecaken innehåller givetvis riktiga hallon och när det är dags för lime- och kokoscheesecake blir det till att ställa sig och riva skalet av limefrukter. Vi använder oss av vegetabiliskt margarin, vilket innebär att många kakor är mjölkfria.
Glöm förresten inte att det går alldeles utmärkt att beställa hela plåtar med kakor som Luxusruta, mintig chokladruta, Poppis och brownie! Och att vi gärna lägger en hel cheesecake eller en hel chokladtårta i en låda så att ni kan ha kalas även på hemmaplan med kakor från Ebbas Fik. 

Vi tar fram nya sorter hela tiden, och då kan det hända att andra försvinner, vilket innebär att alla kakor som finns avbildade nedan inte alltid finns i våra diskar. Ibland händer det att en kaka helt utgår ur sortimentet och då plockas den givetvis även bort från den här sidan. Ibland kan en kaka “vila” några veckor, för att sedan göra comeback i kakdisken. Vissa kakor är säsongsbetonade. Det gäller framför allt jordgubbs- och rabarberpajen, som brukar dyka upp framåt sommaren varje år, lussekatterna i december, och så fastlagsbullarna förstås, som vi faktiskt, till skillnad från de flesta andra konditorier, bara säljer när det är just fastan.

En stor klick vispgrädde kostar 5 kronor extra. Vi använder oss av riktig vispgrädde.

Sökord: